Wat is parelstralen?

Zandstralen of glasparelstralen is een handige manier om houten meubelen een perfecte make-over te geven. Wij kiezen voor parelstralen of glasparelstralen.

Wat is parelstralen nu?

Parelstralen of glasparelstralen is een vorm van stralen met zeer klein glasparels. Parelstalen is ideaal om het materiaal te reinigen of op te kuisen. Het is wat delicater dan zandstralen en daarom uiterst geschikt voor meubelen.

Alle oude lagen worden verwijderd en het hout wordt in zijn originele staat gebracht Dit vormt een prima basis voor de verdere afwerking, waarbij eindeloos veel variaties mogelijk zijn. Op die manier kunnen waardevolle, maar verouderde meubelen, deuren, balken, trappen,... weer prachtig gerestyled worden.

De laatste stap in het proces van houten meubelen is het aanbrengen van een coating. Hierbij bieden wij drie verschillende keuzes aan.

Kan je als klant moeilijk een keuze maken, dan bieden wij enkele stalen aan om u te helpen bij het kiezen van je coating.

De toepassing is uiteraard ruimer. De behandeling kan ook toegepast worden op alle non-ferro materialen zoals roestvrij staal, aluminium, koper, inox - RVS enz.

Door het glasparelstralen en/of metalliseren en eventueel poederlakken is uw pronkstuk terug gebruiksklaar en optimaal beschermd tegen roest en oxidatie. Poederlakken doen wij niet zelf, hiervoor werken wij met iemand samen in onderaanneming.
Voorbeeld van een reeds gedeeltelijk gestraalde trap.
Our Team
Natuurlijke look